Onthulling monument voor verdraagzaamheid

Laren, 9 december 2022
 
Vandaag, 9 december wordt een kleine versie van het Monument onthuld in de Wintertuin van scholengemeenschap Laar & Berg en de International School Laren. De bedoeling is dat het een regelmatig terugkerend onderwerp wordt in het lesprogramma.
 
Op 16 november onthulde  burgemeester Nanning Mol in een overvol Brinkhuis onthulde op symbolische wijze het Monument voor Verdraagzaamheid, ontworpen door Herold van den Berg.
Wim Jordaan sprak met Aaltje van Zweden, Kick van der Veer las het gedicht Lucas.
Muziek was van Gijs Anders van Straalen en Michiel Adema met een magisch slotoptreden van Ad Visser. Voorafgaand aan de onthulling sprak Teun Koetsier de eerste Carry van Bruggen lezing uit – in een vol theater.
 
De hele 16e november, de door Unesco uitgeroepen internationale dag van de verdraagzaamheid, zond Dorpsradio Laren live uit vanuit het Brinkhuis. Presentatoren waren Nanning Mol, Dasja Koot, Ingrid Peters van het Papageno Huis met haar pupillen, Frank van den Wall Bake, Irmy Vos, pastoor Nico van der Peet, Evert van Os (ondanks zijn hersenschudding!), ds Job de Bruijn en wethouders Frits Westerkamp, Jan van Midden en Flip de Groot. De dag is terug te luisteren via Dorpsradio.nl.
 
Het ‘echte’ kunstwerk staat in het plantsoen langs de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat. In januari komt er een klein monument te staan in het Rosa Spier Huis. De kleine versie houdt zijn plek in het Brinkhuis.
 
Singer Laren verkoopt kleine replica’s, nu al in de webshop, in januari in de Singer shop.
 
We spraken met elkaar af dat het een ‘levend monument’ zou worden. Verdraagzaamheid blijft op de agenda van Laren.
 
Dank voor alle medewerking en belangstelling!
 
Ineke Hilhorst

Vergelijkbare berichten