Veiligheid

Veiligheid in de wijk Westerheide

Spoed

Spoed: Bel 112
Verdachte situatie, ambulance en brandweer.
 
Geen spoed: bel 0900-8844
 
Meer belangrijke telefoonnummers:
 
Misdaad anoniem 0800 700
 
Slachtofferhulp 035 6556199
 
Huisartsenpost 0900 1513
 
Dier in nood 114
 
Blokkeren bankpas 0800 0313

Politie

De politie verzamelt en verwerkt criminaliteitsgegevens van de buurt en van geheel Laren. Zij ondersteunen buurtpreventie verenigingen en door het aanstellen van een buurtagent die de contacten coördineert tussen de BPV en de politie. Ook is er intensief contact tussen de politie en beveiligingsdiensten.
 
Website van de politie: www.politie.nlOnze wijkagent is: Remco WesselsZijn email adres: remco.wessels@gooi.politie.nl 

Aangifte via internet
 
Heeft u de politie al toegang gegeven tot uw camera’s voor noodsituaties?

Beveiliging van de wijk

SecuritasTelefoon: 035-5259918
Naast de bestaande beveiliging van de politie, is ook het beveiligingsbedrijf Securitas (voorheen Gooiland Beveiliging) actief en voert regelmatig, gedurende 24 uur per dag, een surveillance uit in de wijk.Naast de surveillance biedt het beveiligingsbedrijf ook andere dienstverlening, zoals een sleuteldienst of het afhandeling van alarm meldingen.
 
In principe wordt van iedere Westerheide bewoner verwacht dat hij/zij persoonlijk en rechtstreeks met Securitas bijdraagt;  al dan niet aangevuld met persoonlijke wensen als extra bewaking en alarm opvolging.

Wat doet u?

Buurtpreventie begint bij voorzorgsmaatregelen die u en uw huisgenoten zelf kunnen nemen. Goede sloten spreken voor zich, maar denk ook aan het merken van waardevolle bezittingen of het aanlaten van één of meer lampen als u ‘s avonds de deur uitgaat. Wij vragen u ook alert te zijn en verdachte situaties direct te melden bij politie of bij Gooiland Beveiliging en even in de buurtapp te delen.Juist deze snelle reacties zorgen voor een vergroting van de veiligheid.En bent u ongelukkigerwijze het slachtoffer geworden van een strafbaar feit, doe daar dan altijd aangifte van.